Huligan je udario mog sina i nanio mu povrede… Sada hoda sa zavijenom i zašivenom glavom… Zbog opasne rečenice ‘Šta me gledaš’, moj sin je mogao doživeti još teže povrede…

Drugog dana septembra, na Ilidži je došlo do napada na šesnaestogodišnjaka  koji je prvobitno opisan kao sukob dvije grupe. Kako saznajemo, huligan je prišao tinejdžeru i pitao ga “Šta me gledaš” i krenuo da ga udari. Nakon toga je prijatelj napadnutog ustao da odbrani svog druga sa kojim je sjedio, poslije čega je huligan izvadio bokser povrijedio tinejdžera kojem se prvobitno obratio. Dakle, napadnuti tinejdžeri su se hrabro odbranili, ali je huligan onda bokserom povrijedio dečka koji je, kako nam pričaju, uspješni sportista koji nikad nikoga ne dira.

Cjelokupna situacija je danas dobila novo svjetlo nakon što se oglasila Senada Mustajbašić – Hamidović, majka napadnutog šesnaestogodišnjaka koji je pretrpio ozbiljne povrede u ovom sukobu.

Njenu potresnu objavu prenosimo u cijelosti:

“Šta me gledaš?
Prije 16 godina nastradao je divni i nikad prežaljeni šesnaestogodišnjak Denis Mrnjavac. Nikad prežaljen od majke, drugara, najbližih, od običnog naroda… samo su ga prežalili država i sistem.
Rečenica ‘Šta me gledaš?’ ledi krv u žilama. Zbog pogleda (koji možda nije ni postojao) nastradao je Denis.
Zbog te rečenice, ubitačne rečenice ‘Šta me gledaš’, mogao je nastradati i moj sin.
Isto šesnaestogodišnjak!
Leđima je bio okrenut huliganu, nije ga ni vidio… ali huligan, kukavica, nije mogao smisliti bolji razlog. Usred bijelog dana, usred Ilidže, pred stotine ljudi.
Moj sin je imao druga da stane uz njega, druge kukavice su se razbježale.
Moj sin i njegov drug su djeca sportisti, zdravi dječaci. Kukavice, huligani nisu dobro prošli… ali ipak kukavica huligan je stavio bokser i kukavički udario mog sina dok je ustajao nespreman, pocijepane majice. Udario ga hinjski u glavu i napravio povredu.
Moj sin sada hoda zavijene i zašivene glave, ne ide u školu… ali ne živi u strahu, jer nije kukavica.
Hvala dragom Allahu! Samo ga je On spasio najgoreg. Hvala Njemu.
Šta će dalje biti?
Čekamo sistem, proceduru.
A načekat ćemo se, možda i ne dočekati!!!
Je li treba još jedan Denis, Dženan, Amar…
Majka.”

Ovaj emotivni istup majke oslikava duboku bol i zabrinutost zbog ponavljanja tragedija poput onih koje su se desile u prošlosti, te izražava sumnju u pravovremenu reakciju sistema koji bi trebao zaštititi mlade ljude od nasilja na ulicama. Ovaj incident ponovo skreće pažnju na problem nasilja među mladima i poziva na hitne mjere kako bi se spriječile nove tragedije.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *