Narkoman Mehmed ubio Hazimu u Gradačcu: Komšija Zemir ga savladao, policija nije reagovala na prijavu vike i galame?

U naselju Požarike u Gradačcu sinoć je ubijena Hazima H. Osmanhafizović. Nju je usmrtio Mehmed Selimović, koji je brzo nakon toga uhapšen.

Mehmed Selimović je poznat na području Gradačca. Riječ je o muškarcu za kojeg policija zna da uživa u narkoticima i koji ima psihičke probleme. Za sada nije poznat motiv ubistva i on se utvrđuje.

Od Hazime se na društvenim mrežama opraštaju prijatelji, porodica i rodbina.

– Da ti Allah podari dženet strina – piše u jednoj od objava na društvenim mrežama.

Iz policijskih izvora saznajemo da je muškarac stariju ženu usmrtio u prisustvu jednog mladića koji je u ovom predmetu svjedok, a ne osumnjičeni.

Portal Crna-Hronika saznaje da pomahnitalog Mehmeda nije zaustavila policija nego komšija Zemir koji je opasnog ubicu neutralisao do dolaska policije. Kako je potvrđeno iz MUP-a TK policija u Gradačcu je u 19:40 zaprimila prvu prijavu građana da se u naselju Požarike čuje vika i galama. Nisu reagovali.

Onda su dobili drugu prijavu da se na istoj lokaciji nalazi tijelo ženske osobe. Ubio ju je Mehmed tupim predmetom, blokom.

– Oko 19:40 sati PS Gradačac prijavljeno je da se čuje vika i galama u naselju Požarike u Gradačcu, a zatim je ponovno prijavljeno da se na istoj lokaciji u neposrednoj blizini osnovne škole Požarike nalazi tijelo ženske osobe bez znakova života. Na mjesto događaja upućeni su SHMP Doma zdravlja Gradačac, policijski službenici PS Gradačac i istražitelji OKP PU Gradačac, te su potvrđeni navodi prijave, konstatovana je smrt ženske osobe, a o događaju je upoznata i dežurna tužiteljica KTTK-a, koja će rukovoditi uviđajem na mjestu događaja.

Uviđaj će izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i PU Gradačac. S tim u vezi, jedno lice koje se dovodi u vezu sa navedenim događajem je privedeno u službene prostorije PU Gradačac – navela je sinoć portparolka Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Pressmediabih.com

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *